Persoonlijk advies en bedrijfsconsultancy blog

Persoonlijk advies en bedrijfsconsultancy blog

Omgevingsvergunning

by Claire Wilson

Stel je woont reeds een aantal jaren in een huis samen met je partner. Na verloop van tijd heb je met twee of drie kinderen aan aanzienlijke gezinsuitbreiding gedaan. Dit heeft natuurlijk direct gevolgen voor allerlei zaken. Je doet immers voor meerdere personen boodschappen, kinderen moeten naar school en wellicht zelfs de opvang na school. Allerlei zaken die komen kijken bij een dergelijke uitbreiding van je gezin.   

Meer ruimte nodig

Naast bovengenoemde zaken zul je ook merken dat het huis waar je al die jaren hebt gewoond, voor je gevoel steeds wat kleiner is geworden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat je nu in hetzelfde huis meerdere personen huisvest. Er zijn voor deze ontstane situatie meerdere mogelijkheden denkbaar om het probleem met de ruimte die je hebt op te vullen. Wat je zou kunnen doen is bijvoorbeeld verkassen naar een grotere ruimte waar iedereen weer afdoende ruimte heeft om op een fijne manier te kunnen leven. Het gevolg hiervan echter is dat hierdoor de school van de kinderen verder weg zou kunnen zijn, je voortaan eerst door een druk centrum moet rijden wat allemaal extra tijd kost. Daarnaast bevalt de huidige buurt geweldig en heb je goed contact met buurtgenoten.  

Verbouwen is een optie

Wat in dit geval het beste idee is, is om gewoon te blijven zitten waar je zit. Je kunt je huidige huis gewoon wat laten groeien, door het te verbouwen. Zo kun je een extra kamer aanbouwen of een serre. Wellicht een extra verdieping op het huis zetten, het is maar net hoeveel ruimte je nodig denkt te hebben.   

Omgevingsvergunning

Wanneer je besluit dit te gaan uitvoeren zal je, als je eenmaal de bouwtekening hebt waarmee je tevreden bent en het aannemersbedrijf hebt ingehuurd die de verbouwing voor je moet gaan regelen, een vergunning van de lokale gemeente moeten hebben. Voorheen was het zo dat je voor elk onderdeel dat je wilde aanpassen aan je huis dat enigszins impact heeft op het straatbeeld, je een aparte vergunningsaanvraag moest doen bij de gemeente. Dit is gelukkig in de recente jaren opgelost door één type vergunning, waar je alle onderdelen van de verbouwing of anderzijds aanpassingen van bijvoorbeeld je tuin, onder kan laten vallen. Deze vergunning heet een omgevingsvergunning. Het is een ideale manier waarop je toestemming van de gemeente kan krijgen voor elke denkbare wijziging die je maar wenst aan te brengen aan je huis. Voor advies rondom vergunningen kanWDAdvising BV ingeschakeld worden.   

Voordelen

Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. De gemeente heeft minder papieren rompslomp te verwerken en jij als aanvrager hoeft niet meer zo lang te wachten op de verwerking van je aanvraag.


Delen

Over ons

Persoonlijk advies en bedrijfsconsultancy blog

Ik ben Annemarie en tot voor een jaar geleden, leed ik aan overgewicht. Ik heb alles geprobeerd om af te vallen, maar niets hielp, totdat ik de koolhydraten in mijn eten ben gaan verminderen. Binnen zes maanden viel ik 20 kilo af en ik pas sinds kort gewoon in maatje 40. Omdat op deze manier gewicht verminderen eigenlijk heel simpel is, heb ik mij begeven op het pad van adviesbureau's en consultancy's en ben een eigen adviesbureau voor gezond gewicht begonnen. Mijn succesverhaal lees je in mijn blog. Je leest waar ik tegen aan gelopen ben, maar je vindt er ook ook tips en recepten. Neem gerust een kijkje, misschien kan ik je helpen.

Categorieën

Archief

Recente artikelen